jan 182005
 

Columbus Fancy er en Amerikansk kanarierace. Omkring 1933 fremkom de første beretninger omkring udviklingen af denne figurkanarie.
I 1955 kunne man i den Amerikanske “Encyclopedia for kanarier og parakitter” se den første standard for Columbus Fancy.
Selv om den nu har været på banen i mange år er den selv i sit hjemland en ret sjælden race, kun på de største udstillinger kan man være heldig at se nogle få eksemplarer udstillet.
Columbus Fancy er en toppet kanarie der fremviser en form som en lille Norwich.
Kroppen skal være kort og fyldig med en bred fyldig ryg. Halsen kort, tyk og fyldig, kort næb.
Hovedet rundt og fyldigt. Toppen på denne fugl kan sammenlignes med toppen på en Gloster Corona. Den skal være godt hvælvet og have en længde så den når ned til næbbet og går lige hen over øjnene. Det er vigtigt at den ligger godt til i nakken uden hvirvler eller horn “fasanører”.
Farven skal være ren og jævn. Den mest eftertragtede fugl blandt opdrætterne er den der fremviser en gul fedtstoffarve på kroppen med mørk melaninfarve på top, vinge og halefjer.
Ret kraftige ben der er placeret forholdsvis langt tilbage. Størrelsen skal være omkring 14 – 15 cm med god harmoni på kroppen.
Vinger og hale korte og tæt samlet, kort silkeagtig fjerdragt der skal ligger tæt ind til kroppen.
Hvordan den er som avlsfugl har jeg ingen oplysninger om. Men da den har arvelige gener både fra Norwich og Harzer kanarierne og det ikke er så stor og kraftig en type som Norwich kanarien, vil jeg tro at den er lidt lettere at arbejde med end de andre store racer.
Det første og største problem, hvis man skulle få lyst til at arbejde med denne race, er at fremskaffe nogle racerene fugle.
På “National” i England har jeg set nogle ganske fa eksemplarer af racen. De viste ret meget lighed med de toppede Norwich man avlede med for 15 – 20 år siden.
Jeg har prøvet at fremskaffe flere oplysninger om racen gennem nogle Amerikanske kanarie-foreninger, men de har ikke kunnet hjælpe mig da de ikke kendte nogen opdrættere af Columbus Fancy.

Copyright: Ronald Hvam

 Posted by at 23:23

Sorry, the comment form is closed at this time.