mar 122005
 

Udseende: Noget mindre end en gråspurv. Hannens isse og bryst er røde i yngletiden (billedet), og brystet bliver lyst rødligt om vinteren.

Stemme:
Typisk flugtkald: nasalt, gentaget »gegegegeg«. Sangen, som kan høres fra april, begynder med en række flugtkald og går over i hastigt fremførte fløjtetoner, triller og urene lyde.

Tilholdssted:
Åbent landskab med småtræer og buske. Også hyppig på kirkegårde og i haver i udkanten af tæt bebyggelse.

Adfærd:
Om vinteren strejfer flokke af tornirisker rundt i åbne landskaber for at søge efter frø. De finder normalt føde nok i naturen, men kan vise sig ved foderbrætterne, især hvis de er sat op i udkanten af tætte bebyggelser.

Foder
Vildtfuglefrø, raps, hørfrø og hakkede jordnødder.

 Posted by at 21:51

Sorry, the comment form is closed at this time.