sep 132019
 

En meget vanskelig farve mutation at arbejde med. Fik 2 par fra en meget kendt opdrætter, Loux Pascal, som har vundet flere år i træk med dem. Allerede året efter fik 3 ud af disse 4 avls fugle loomps.
Phæo er den farvekanarie der mest bliver angrebet af loomps og der skal ALTID avles med en brun split phæo x phæo (lige meget om det er hanner eller hunner. Begge kombinationer er lige gode). Så slemt er med denne mutation at allerede unger i F1, efter 3-4 måneder gamle, kan få loomps. Alle fugle med loomps skal frasorteres og slet ikke bruges i avl. I år fik jeg kun 1 enkel han unge i phæo, alle andre unger var brun split phæo,
som jeg vil arbejde videre med. Denne unge han er stadigvæk under fældning og mangler mere udfarvning, ellers er hans vinger og hale klare uden misfarvninger og den ser lovende ud. Ingen tegn på loomps pt som er godt. Den er slank og med stram fjerdragt som betyder rigtig meget i avl. Typisk ser phæos lid ud som om det er en lille gloster consort (uden top) og det er forkert, så ved man at de er meget befjerede og der er stor chance at de vil avle loomps hos ungerne.

 Posted by at 11:36

Sorry, the comment form is closed at this time.